19 apr

Van Velsen en Tyker gaan strategische samenwerking aan

18 april 2019

Van Velsen Reflectielijnen in Bodegraven heeft haar eerste Robot Plotter in ontvangst genomen. De Robot Plotter is ontwikkeld door het Nederlandse bedrijf Tyker en zal Van Velsen helpen in de verdere digitalisering van haar werkprocessen.

De levering van de Robot Plotter markeert tevens de start van een meerjarige strategische samenwerking tussen Van Velsen en Tyker.

Van Velsen, opgericht in 1935 en marktleider in Nederland in de applicatie van wegmarkeringen, brengt in deze strategische samenwerking haar jarenlange ervaring in. Tyker voegt op haar beurt haar innovatieve kennis toe op het gebied van GPS-gestuurde werkprocesautomatisering. Het doel van de strategische samenwerking is de verdere ontwikkeling van de digitalisering en automatisering van de werkprocessen van Van Velsen en tevens de doorontwikkeling van de Robot Plotter.

Tijmen Bakker, oprichter van Tyker, en Eric Nieuwenhuis, product manager, brachten de Robot Plotter persoonlijk naar het hoofdkantoor in Bodegraven waar deze door Emiel de Bruin, directeur van Van Velsen, en Ronald van den Oord, manager innovatie, in ontvangst is genomen.

De medewerkers van Van Velsen brachten op hun bedrijfsterrein meteen enkele stuurlijnen aan met de nieuwe Robot Plotter.

Over:

Van Velsen, toonaangevend sinds 1935, is marktleider in de applicatie van wegmarkeringen in Nederland. Van Velsen is een landelijke speler en opereert van vestigingen in Bodegraven, Drunen, Emmen en Sneek. Dankzij het strategische partnership met Tyker verstevigt Van Velsen haar toonaangevende positie in de applicatie van wegmarkeringen zowel vandaag en ook in de toekomst.

www.vvr.nl

Tyker, opgericht in 2008 als spin-off van de Wageningen Universiteit, richt zich op het automatiseren van werkprocessen met mobiele machines in de wegenbouw door gebruik te maken van robotica, lokalisatie en besturing. De producten van Tyker realiseren arbeidsbesparing en bevorderen het werkplezier voor de gebruikers. Dankzij het strategische partnership met Van Velsen kan Tyker haar technologie nog sneller verder ontwikkelen.

www.tyker.com

Voor informatie naar aanleiding van dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Van Velsen : Tine Schouteden, t.schouteden@vvr.nl
Tyker : Eric Nieuwenhuis, eric.nieuwenhuis@tyker